Eco café wordt Eco café: op zoek naar een haalbare kaart*

Toen we 10 jaar geleden met het Eco café in Roeselare starten konden we het succes en de organisatorische valkuilen moeilijk inschatten. In de loop van die 10 jaar zijn we steeds blijven zoeken naar het juiste evenwicht tussen de doelstellingen van onze missie: haalbare tewerkstellingskansen organiseren door het uitbaten van een ecologisch eetcafé.

Het eetcafé wil een sociaal trefpunt zijn voor zowel de Kringwinkel klanten als voor iedereen die er zijn gading vindt. Het aanbod moet beantwoorden aan de noden van de klanten, maar moet ook georganiseerd kunnen worden met medewerkers binnen een maatwerkbedrijf. Dit laatste is geen eenvoudige oefening: niet alle verwachtingen van de klanten kunnen altijd even goed ingelost worden.

Als organisatie moeten we dus keuzes maken. Daarom werken we aan een nieuw concept: 'een haalbare kaart' in alle betekenissen, haalbaar voor onze medewerkers, haalbaar voor onze organisatie, en haalbaar (aanvaardbaar) voor de klanten.

Wat betekent dit concreet voor het Eco-café in Roeselare?

Op korte termijn
  • Tijdelijk beperkte kaart
  • Warme gerechten enkel via suggesties (pasta, vis, vlees, veggie)
  • Verandering van systeem van bestellen en betalen

Op langere termijn
  • Uitbreiding van de koffie-kaart
  • Warme gerechten enkel via suggesties (pasta, vis, vlees, veggie)
  • Broodjes worden vervangen door boterhammen
  • Uitbreiding van het gamma croques

Ook in de inrichting van het eco-café zal de verandering op termijn te zien zijn. Daarom draaien we voorlopig even op een laag pitje, met de bedoeling in het najaar helemaal klaar te zijn! In de hoop dat het dan helemaal 'een haalbare kaart'zal zijn. Met excuses voor het ongemak en dank voor uw begrip!

*Een haalbare kaart = iets dat kans op slagen heeft, iets wat voor iedereen haalbaar is (Van Dale)