Nieuws

De Kringwinkels over heel Vlaanderen blijven groeien door een betere kennis van hun unieke werking. Zodat ook jij de weg kan vinden naar de diverse projecten van De Kringwinkel Midwest, houden we jou via deze pagina graag op de hoogte van alle relevante nieuwtjes!

Wedstrijd 'Win een testrit met de Yuba' bij Eco-velo

WE STELLEN DE ELEKTRISCHE CARGO FIETS VOOR AAN HET GROTE PUBLIEK OP WEST-VLAANDERENS MOOISTE IN EXPO ROESELARE VAN 23.08.2018 TOT 26.08.2018

1. Kom op zaterdag 25.08 of zondag 26.08 langs bij onze stand in Expo Roeselare
2. We nemen een leuke foto van jou met de Yuba - alle attributen zijn toegestaan!
3. We posten de foto op onze Facebook pagina, aan jou om de meeste likes te halen
4. De 2 foto’s met de meeste likes en 1 gekozen door de Eco-velo jury winnen een testrit van een weekend of midweek met de Yuba (bekendmaking 22.09)

Alle voorwaarden en bepalingen van deze wedstrijd kan je nalezen in het Wedstrijdreglement beschikbaar bij Eco-velo en op onze Download pagina.

Lees meer
Zomerverlof: wij blijven open!

De zomer is in het land en veel mensen maken van deze periode gebruik om even vrijaf te nemen. Bij De Kringwinkel, Eco café en Eco-velo is er echter ononderbroken personeel aanwezig.

* We zijn enkel gesloten op 15/08/2018

Lees meer
Volwassenen behalen fietsdiploma

Publiekswerking dienst sport Roeselare, Buurtsport Roeselare, de vrijwilligers van Fietsclub Schiervelde, De Kringwinkel, KOERS en CVO sloegen de handen in elkaar om fietslessen te organiseren voor volwassenen die niet ( meer) kunnen fietsen. De fietslessen komen tegemoet aan een mobiliteitsnood. Wie niet kan fietsen, beschikt niet over voldoende basismobiliteit. 18 mensen namen deel. Eerst oefenden ze op plooifietsen, later op gewone fietsen. Op het einde van de lessen werden alle deelnemers ontvangen in KOERS waar ze een fietsdiploma kregen.

https://www.hln.be/regio/roeselare/volwassenen-behalen-fietsdiploma~add03b87/

Lees meer
SECTOR CIJFERS 2017

Vlaming is niet meer vies van tweedehands: verkoop in kringwinkels piekt

Nooit eerder kregen de Vlaamse kringwinkels zoveel volk over de vloer als vorig jaar. Een record van zes miljoen transacties in de winkels zorgde voor een verkoop van 54 miljoen euro aan gebruikte spullen. De Vlaming is duidelijk niet meer vies van hergebruik. En toch is er nog veel potentieel.

...

Als de Vlaamse overheid meer arbeidsplaatsen in de sociale economie toelaat, kunnen wij nog meer dingen ophalen, nog meer winkels openen, nog meer spullen verkopen!

Lees hier het volledige artikel.

Lees meer
Uw gegevens zijn in goede handen

Klik hier voor ons Privacy Beleid en de Website Disclaimer

Lees meer
Acties in jouw favoriete Kringwinkel

De nieuwe actiekalender is er! Ontdek hier wat er op het programma staat van juli tot december in jouw favoriete Kringwinkel!

Lees meer
Jaaroverzicht 2017

Bekijk online ons jaarverslag!

Wie zijn we, waar staan we voor en vooral waar gaan we naartoe... deze en veel meer vragen worden beantwoord in dit unieke document, een foto van onze werking genomen eind 2017.

Lees meer
Nieuwe recepten in het Eco café

We testen vanaf vandaag enkele nieuwe recepten uit. Het vispannetje en de pasta kregen een upgrade!

Laat je ons weten wat je er van denkt?

Lees meer