Nieuws

De Kringwinkels over heel Vlaanderen blijven groeien door een betere kennis van hun unieke werking. Zodat ook jij de weg kan vinden naar de diverse projecten van De Kringwinkel Midwest, houden we jou via deze pagina graag op de hoogte van alle relevante nieuwtjes!

Ik ben een maatwerker

Nieuwjaarsdag 2019 was een bijzondere dag voor de sociale economie in Vlaanderen. Sindsdien treden de beschutte en de sociale werkplaatsen de toekomst immers als maatwerkbedrijf tegemoet.

Elke dag zetten meer dan 25.000 werknemers in de maatwerkbedrijven hun buitengewone talenten in binnen de meest diverse activiteiten. Zo groeien zij in hun competenties, maar helpen zij ook de Vlaamse economie groeien.

Hierbij lanceren we dan ook de nieuwe term: ‘maatwerkers’.

Maak kennis met onze maatwerkers! 

De campagne 'Ik ben een maatwerker' is tot stand gekomen met de medewerking van maatwerkers. De campagnebeelden tonen dan ook echte maatwerkers die trots zelf vertellen over hun echte werksituatie.

Bekijk de filmpjes hier.

Meer weten over maatwerk? Klik hier.

Lees meer
Acties 2019

Benieuwd naar wat er allemaal te gebeuren staat in jouw favoriete Kringwinkel in 2019?

Bekijk het hier of neem een kijkje op onze Downloads pagina.

Lees meer
Kringwinkelliefde: Dat fonduebord uit de Kringwinkel, dat moet je hebben

“Ik ben hier om je even te doen stoppen en je te zeggen: vergeet even dat retro kastje. Dat fonduebord, dat moet je hebben.

... En het goede is, het fonduebord heeft zoveel meer in zijn mars. Ik gebruik het bijvoorbeeld als organiser. Klinkt onnozel, is het niet. Dat staat op het kastje naast de deur, als je binnenkomt in de living. Er is een vakje voor mijn sleutels, een vakje voor de sleutels van mijn lief, een vakje voor de back-up sleutel van mijn fiets, een vakje voor klein geld, een vakje voor mijn iPhone oplader thuis, een vakje voor haarrekkers en schuivers (EINDELIJK. EEN PLEK VOOR SCHUIVERS). Geef toe dat het geniaal is. Tuurlijk je kan een sleutelrekje gebruiken. Maar kijk, waar blijf je dan met je kleingeld, je oplader én die schuivers? Ik geef het maar mee.

... Nog niet overtuigd? Goed. Een vriendin van mij gebruikt die fondueborden als hapjes-borden. Met plek voor toastjes, nootjes én een paar dips op één bord. Niet zo origineel, maar wel: ultrafunctioneel. Je denkt bijna dat het daarvoor ontworpen is. En wat doen we als we hapjes eten uit dat fonduebord: glimlachen. Blij zijn omdat we dit bruine asielstuk een prachtige tweede leven hebben gegeven."

Lees het volledige artikel hier: https://www.charliemag.be/zin-in/kringwinkelliefde1/

Lees meer
Kringwinkelliefde: Drink bier, weer uit bierglazen

"De magie van De Kringwinkel is meer dan het vinden van fantastische koopjes. Naast de verrassingen, zijn er ook de stukken die je in elke kringloopwinkel tegenkomt, de items die je lief aankijken en goeiedag zeggen. De items die iedereen vandaag voorbij loopt. En dat is jammer.

... En bier dat drink ik het liefst, uit het flesje of uit het juiste bierglas.

... Waarom doet iedereen die glazen weg? Is dat omdat niemand nog bier drinkt. Ik heb het opgezocht. Dat klopt niet. We drinken nog heel veel bier. En we drinken dat nog vaker dan vroeger thuis. De vraag is dus: waarom drinkt niemand nog bier uit het glas waarin het thuishoort? Die glazen zijn speciaal voor dat bier ontworpen hé. Productontwikkelaars zijn daar maanden mee bezig geweest: om te zoeken naar dat ene glas waarin dat ene bier perfect tot zijn recht komt. Dat is zoals pasta eten uit een plat bord met een mes en vork. Dat hoort niet. Het is crimineel. En totaal absurd. Oké, dat is misschien overdreven. Maar toch."

Lees hier het volledige artikel: https://www.charliemag.be/zin-in/kringwinkelliefde-2/?fbclid=IwAR2NLEIGZBKMx5i0Lkm3Q_V3uTUD6waCro7kIUZt1ZD_rDntz6PCdaqgwhw

Lees meer
Volwassenen behalen fietsdiploma

Publiekswerking dienst sport Roeselare, Buurtsport Roeselare, de vrijwilligers van Fietsclub Schiervelde, De Kringwinkel, KOERS en CVO sloegen de handen in elkaar om fietslessen te organiseren voor volwassenen die niet ( meer) kunnen fietsen. De fietslessen komen tegemoet aan een mobiliteitsnood. Wie niet kan fietsen, beschikt niet over voldoende basismobiliteit. 18 mensen namen deel. Eerst oefenden ze op plooifietsen, later op gewone fietsen. Op het einde van de lessen werden alle deelnemers ontvangen in KOERS waar ze een fietsdiploma kregen.

https://www.hln.be/regio/roeselare/volwassenen-behalen-fietsdiploma~add03b87/

Lees meer
Uw gegevens zijn in goede handen

Klik hier voor ons Privacy Beleid en de Website Disclaimer

Lees meer
Acties in jouw favoriete Kringwinkel

De nieuwe actiekalender is er! Ontdek hier wat er op het programma staat van juli tot december in jouw favoriete Kringwinkel!

Lees meer
Nieuwe recepten in het Eco café

We testen vanaf vandaag enkele nieuwe recepten uit. Het vispannetje en de pasta kregen een upgrade!

Laat je ons weten wat je er van denkt?

Lees meer